Jooga

Hengitä, liiku, pysähdy. Tässä hetkessä on kaikki.

YIN

Yin on kiinalaiseen lääketieteeseen ja meridiaanioppiin pohjautuva joogaharjoitus. Fyysisellä tasolla Yin-harjoituksessa nesteytetään sidekudoksia pitkien, avaavien asanoiden (=jooga-asentojen) avulla. Asennot tuetaan monesti erilaisilla pienvälineillä, jotta nivelet pysyisivät hyvissä, neutraaleissa asennoissa ja jotta asanoihin olisi mahdollisimman helppo rentoutua jopa useiden minuuttien ajaksi. Kiinalaisen lääketieteen mukaan pitkien asanoiden ajatellaan paineistavan kehon meridiaaneja (energiakanavia), jotka sijaitsevat sidekudoksissa. Kun meridiaaneihin kohdistetaan ensin painetta asanan avulla ja sen jälkeen vapautetaan paine siirtymällä asanasta pois – on mahdollista saada liikkeelle energiakanaviin jumiutunutta energiaa. Tästäkin syystä Yin-harjoitus on myös hyvin meditatiivinen joogamuoto, ja sitä kutsutaankin joogan hiljaiseksi harjoitukseksi.

Kerrothan ohjaajalle, mikäli olet tunnilla ensimmäistä kertaa, jos sinulla on erityistarpeita terveydellisen tilan vuoksi tai jos olet raskaana. Tällöin ohjaaja osaa huomioida sinut ja antaa enemmän vaihtoehtoja liikkeille.

Ilmoittaudu tunnille

AERIAL

Aerial on joogaharjoitus, jossa hyödynnetään kattoon kiinnitettyä pitkää silkkiä. Silkin avulla on mahdollista lisätä kehon liikkuvuutta, voimaa ja tasapainoa turvallisesti ja tuetusti. Erityisesti silkin avulla voidaan toteuttaa ylösalaisia asentoja – inversioita – turvallisesti ja niskaa kuormittamatta. Näiden ominaisuuksien vuoksi aerial –harjoitus on erinomaista palautusta esimerkiksi istumatyön – tai muuten staattisen työn tekijöille. Silkkien avulla harjoitellaan myös joogan perinteisiä asanoita tuetusti ja niihin rauhallisesti syventyen.

Aerial –tunnit toteutetaan pienessä (max. 10hlö) ryhmässä, jolloin ohjaaja ehtii avustaa kaikkia käyttämään silkkiä turvallisesti. Ohjaajamme ovat ammattitaitoisia ja voit rohkein mielin tulla tutustumaan tuntiin – mainitsethan ohjaajalle, mikäli olet tulossa tunnille ensimmäistä kertaa tai jos sinulla on erityistarpeita terveydentilan tai tuki – ja liikuntaelimistön osalta. Tällöin ohjaaja osaa antaa riittävästi variaatioita ja tarkentavia ohjeita sinulle, jotta saat harjoituksesta mahdollisimman paljon irti.

Otathan huomioon seuraavat seikat tullessasi tunnille:

Tunti ei sovi raskaana oleville.

Tulethan tunnille hyvissä ajoin. On tärkeää, että ehdit rauhoittua ennen harjoitusta, jotta pystyt keskittymään ja tekemään liikkeet turvallisesti kehoa kuunnellen. Tee liikkeet aina vasta ohjaajan ohjeiden jälkeen – välillä tunnilla saatetaan kääntyä esimerkiksi ylösalaisin ja roikkua ilmassa. Näin haluamme välttää kaikki tapaturmat. Puhdista meikki kasvojen iholta, vältä voimakkaita hajusteita ja siirry silkkiin mahdollisuuksien mukaan puhtaissa ja kuivissa vaatteissa. Haluamme, että silkit pysyvät puhtaina ja allergiaystävällisinä kaikille joogeille.

Vaikka ohjeiden mukainen harjoitus on turvallista, on silti hyvä huolehtia, että sinulla on voimassaoleva tapaturmavakuutus. Tunneille osallistut omalla vastuulla.

Ilmoittaudu tunnille

LUOVA FLOW

Oletko koskaan huomannut kuinka luovuutesi virtaa joogaharoituksen jälkeen? Tiedätkö miksi? Koska luovuus vaatii pysähtymistä, hellyyttä ja itsensä hyväksymistä. Juuri sitä kaikkea, mitä jooga sinulle antaa. Siksipä rakensimme tunnin, jolla pääset turvallisessa ympäristössä herättelemään luovaa minääsi virtaavan flow-harjoituksen yhteydessä.

Luovuus liitetään usein taiteeseen, mutta oikeastaan se on ongelmanratkaisua ja uusien ajattelumallien löytämistä, niiden esiin nostamista ja hyväksymistä. Tällä tunnilla tarjoamme virikkeitä luovuutesi herättämiseen ja sinulle tärkeän asian työstämiseen – tai halutessasi voit vain nauttia flowsta ja heittäytyä hauskojen, inspiroivien tehtävien vietäväksi.

Luova Flow- tunnilla asanat ovat vapaita ja eläviä, sinun kehostasi lähtöisiä. Tunnilla saat mattosi viereen kynän ja paperia, jos vaikka idea yllättää! Saatamme käyttää tunnilla musiikkia ja eteerisiä öljyjä (mainitsethan ilmoittautumisen yhteydessä mikäli et siedä diffusoroituja tuoksuja!). Tunnin tarkempi sisältö vaihtelee ohjaajan mukaan.

Kerrothan ohjaajalle, mikäli olet tunnilla ensimmäistä kertaa, jos sinulla on erityistarpeita terveydellisen tilan vuoksi tai jos olet raskaana. Tällöin ohjaaja osaa huomioida sinut ja antaa enemmän vaihtoehtoja liikkeille.

Ilmoittaudu tunnille

SHIVA / SHAKTI

Shiva ja Shakti ovat vastakohdat, jotka täydentävät toisiaan. Shiva symbolisoi maskuliinista energiaa, tietoisuutta, staattista ja paikallaan pysyvää energiaa. Shakti puolestaan symbolisoi feminiinistä, aktiivista, dynaamista energiaa ja liikettä.

Shiva ja Shakti ovat kuvan kaksi puolta. Vasen puoli edustaa lämmintä ja huolehtivaa feminiinistä energiaa kun taas oikea puoli edustaa maskuliinista tietoisuutta, selkeyttä ja tietoa.Shivan ja Shaktin voi ajatella myös järjeksi ja tunteeksi.

Shiva / Shakti-tunnilla etsimme tasapainoa. Leikittelemme vastakohdilla: voimalla ja levolla, viileällä ja lämpimällä, valolla ja varjolla sekä tutustumme niin feminiiniseen kuin maskuliiniseen puoleen itsessämme. Tunti on energisoiva ja avaava, ja se parantaa kehotietoisuutta.

Kerrothan ohjaajalle, mikäli olet tunnilla ensimmäistä kertaa, jos sinulla on erityistarpeita terveydellisen tilan vuoksi tai jos olet raskaana. Tällöin ohjaaja osaa huomioida sinut ja antaa enemmän vaihtoehtoja liikkeille.

Ilmoittaudu tunnille

FLOW-JOOGA

Flow on dynaaminen joogaharjoitus, joka pohjautuu ashtangajoogaan. Flow (=virtaus) -joogassa hengitys on harjoituksen ydin, ja liikkeet rytmitetään oman hengityksen tahtiin. Tunnin kokonaisuus voi vaihdella paljonkin teeman mukaan, mutta jokainen tunti sisältää dynaamisen, kehon voimaa ja notkeutta lisäävän joogaharjoituksen, syvärentoutuksen, sekä teemasta riippuen hengitys- ja/tai meditaatioharjoituksia.

Flow tunti sopii kaikille joogeille. Kerrothan ohjaajalle, mikäli olet tunnilla ensimmäistä kertaa, jos sinulla on erityistarpeita terveydellisen tilan vuoksi tai jos olet raskaana. Tällöin ohjaaja osaa huomioida sinut ja antaa enemmän vaihtoehtoja liikkeille.

Ilmoittaudu tunnille

IHANA AAMUJOOGA

Paras aloitus päivällesi! Ihana aamujooga sopii ihan jokaiselle. Me Vintillä haluamme aloittaa aamumme lempeästi, kehoa kuunnellen ja pikkuhiljaa energiaa lisäten. Olet sitten aamuihminen tai et, toivomme päivääsi hymyä, iloa ja hyvää oloa!

Saat varmistuviestin aamuharjoituksen toteutumisesta sähköpostiisi tuntia ennen harjoituksen alkua. Kerrothan ohjaajalle, mikäli olet tunnilla ensimmäistä kertaa, jos sinulla on erityistarpeita terveydellisen tilan vuoksi tai jos olet raskaana. Tällöin ohjaaja osaa huomioida sinut ja antaa enemmän vaihtoehtoja liikkeille.

Ilmoittaudu tunnille

TEEMATUNTI

Teematunti tarjoaa kivaa vaihtelua ja bonusta perustunteihimme! Teematunnin opettajana saattaa olla myös vierailija Vintin ulkopuolelta. Seuraathan tuntipäivityksiä myös Facebookissa!

Ilmoittaudu tunnille

ÄÄNIMALJARENTOUTUS MAASSA TAI ILMASSA

Mitä jos kerrankin saisit vain levätä ja ottaa vastaan; tipahtaa tilaan, jossa sinulta ei odoteta yhtään mitään. Äänimaljarentoutuksessa sinun ei tarvitse yrittää edes rentoutua. Riittää, että avaudut hetkelle ja läsnäololle. Otat vain vastaan, mitä maljat haluavat sinulle tällä kertaa antaa. Keho ja mieli puhdistuvat ja energisoituvat lempeästi meditatiivisen, ikiaikaisen tekniikan avulla. Äänimaljojen pehmeät ääniaallot hierovat ja energisoivat jokaisen solun kehossasi ja antavat mielellesi tilaa hiljentyä.

Ota mukaan lämpimät vaatteet villasukkineen ja halutessasi tyyny sekä vesipullo. Lainamattoja ja vilttejäkin löytyy Vintiltä. Puhdistavan rentoutuksen jälkeen tarvitset paljon vettä ja lepoa.

Vintin rentoutuksessa kymmenen ensimmäistä saa halutessaan kavuta ilmajoogasilkkiin rentoutumaan!

Ilmoittaudu tunnille